fredag 26. september 2014

Hvor er Ulrik Berglann?

Ulrik Reinaldo Berglann spilte i fjor 28 kamper for Bodø/Glimt i norsk 1.divisjon og ble spilleren med flest målgivende. Elleve målgivende hadde Nesna-væringen for seriemesteren. Han spilte totalt 1708 minutter, altså en målgivende annen-hver kamp. Berglann kom til Bodø/Glimt i 2011, 19 år gammel og er et stort talent i dagens Glimt-stall. Bodø/Glimt rykket opp sist sesong med Berglann så og si fast på laget og det var knyttet stor spenning til hvordan han kom til å takle nivået i vår øverste divisjon...

Slik har det ikke gått. Etter 24 serierunder har unggutten kun fått fem kamper for Bodø/Glimt. Fattige 33 minutter. Han har stått bak jamaicanske Dane Richards og senegaleske Moustapha Ndiaye for spilletid. Hva har skjedd? Jeg setter store tvil på at det er unggutten som på et år har blitt useriøst eller mye dårligere siden sist. Er han ikke god nok for Tippeligaen?

Ulrik Saltnes er et annet eksempel. Gutten fra Brønnøysund startet i åtte av de ti første rundene i fjor, noterte seg for et mål (i første runde mot Ull/Kisa) og var en av de bedre i et Glimt-lag som til tider herjet med motstanderen. Saltnes fikk totalt elleve kamper for Bodø/Glimt i fjor, det på en midtbane som fungerte veldig bra og med mye konkurranse. Det var også knyttet spenning til denne unggutten fra Nord-Norge, om han kom til å få en sjanse i Tippeligaen og hvordan han kom til å ta nivået. Saltnes har også bare fått fem kamper for Bodø/Glimt i år, kun en kamp fra start. Det mot Odd på Aspmyra og det ble ikke lettere etter august-vinduet heller for Saltnes å spille seg inn på dette Glimt-laget. Da kom nemlig Bodø-gutten Daniel Berntsen på lån fra Rosenborg.

Ulrik Saltnes og Ulrik Berglann er begge eksempler på spillere som ikke har fått spilt til fordel for utenlandske og bedre spillere. Berglann har måttet se Dane Richards og Ndiaye foran seg i køen, Ulrik Saltnes har Badou og Chatto.

Hva er det som gjør at disse ikke får sjansen og spesielt Ulrik Berglann? Et Glimt-lag som til tider ikke har hatt samme flyt offensivt som i fjor og kunne trengt en tilrettelegger som Berglann, hvorfor brukes ikke han? Som oftest er svaret på slikt at spilleren er blitt for useriøs eller bare ikke er god nok. Jeg tviler på begge deler. Berglann er heldigvis bare 22 år og har mange gode år foran seg, men han trenger spilletid. Det får han ikke ved å sitte på benken for Bodø/Glimt. Han trenger tillit og for et Glimt-lag som ikke har vært i noe god form etter sommeren burde og fortjener han sjansen. Glimt trenger gode spillere og i hvert fall gode spillere fra Nord-Norge.

Det handler ikke bare om å gi talentene tillit, men også om å vise at talentene kan komme til Tippeligaklubben Bodø/Glimt og få spilletid. Nå som Tromsø denne sesongen har gitt flere talenter sjansen, er det viktig for Bodø/Glimt å vise at de også gir talentene sjansen, slik at de kan fortsette å få de største talentene til Bodø i jakten på videre Tippeligaspill.

Jeg håper han får sjansen allerede i morgen, mot serielederen Molde. Det tror jeg kan være en kamp der vi får se Ulrik Berglann briljere slik som bare Ulrik Berglann kan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar