fredag 29. mai 2015

Nu e det alvor, Jan Halvor!

Hvert eneste år hører vi at tabellen setter seg etter ti kamper. En tredjedel av sesongen er ferdigspilt. Etter ti kamper i 2015 ligger Bodø/Glimt helt sist på tabellen, sammen med lillebror fra Tromsø. Fem poeng. Fem bittesmå, magre poeng. Tre av de poengene kom 16. mai mot nettopp likjbror. En kamp jeg aldri glemmer.

Likevel, i sju av ti kamper har vi gått av banen uten poeng. Fortsetter det sånn rykker vi ned før sommer'n. Det er tjue kamper igjen å gjøre det på. Som Stein Sneve så fint sa det i StudioGlimt en tid tilbake, Glimt trenger minimum 30 poeng for å overleve i Tippeligaen. Vi mangler 25. 25 poeng på tjue kamper, tilsvarer over ett poeng i snitt, per kamp. Det virker litt håpløst i øyeblikket.

På søndag møter vi et nyopprykket Mjøndalen på Aspmyra Stadion. En kamp som MÅ vinnes. Det blir ikke enkelt. Jeg tror Mjøndalen har såpass lite respekt for Glimt at de kommer til å kjøre over oss. Vi må være respektløse tilbake. Kline til fra første spark på ballen, gå i duellene, vise hvem som er sjef. Mjøndalen er dødelig effektive på dødball, Glimt er dødelig ineffektiv på dødball. Hvem vinner? Høres ut som poengene blir med på Mjøndalen-lasset på vei sørover etter kampslutt på søndag.

Likevel, spiller Glimt som mot Tromsø skal Mjøndalen få et helvetes problem med å ta med seg noe som helst fra Bodø. Vi har et bittelite overtak på MIF på Aspmyra, men det er egentlig ikke nevneverdig. Spiller Glimt som mot Lillestrøm kan vi bare si takk og farvel til hele opplegget.

Nå gjelder det, Glimt. Nå må det klines til. Taper vi nå ser det bekkmørkt ut. Vinner vi er vi for alvor med i gamet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar